bekijk de actuele uitnodigingen, oproepjes en meer...

Hallo allemaal,

 

Op woensdag 24 oktober organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalk. De intervisiebijeenkomst, voor Mac-gebruikers van de VoiceOver functie, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden. Zo gaan we uitgebreid in op het eerder deze maand vrijgegeven macOS 10.14 Mojave, vragen we ons af of het nieuwe CleanMyMac 4 wel een goede aankoop is als het gaat om de toegankelijkheid, hebben we weer een leuke gebruikerstip en is er tot slot alle ruimte voor vragen en antwoorden voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker.

Spreekt het bovenstaande je wel aan… doen dan mee.

 Hallo MacTalkers,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) alweer haar 29e en tevens laatste intervisiebijeenkomst voor Mac-gebruikers van dit seizoen. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegenkomt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac.

Zo is er vanzelfsprekend weer ruimte voor vragen tips en tricks van/voor zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, hebben in de categorie gebruikerstips een zeer effectieve instelling om spammers net iets te slim af te zijn en kijken we alvast vooruit naar macOS 10.14 Mojave dat komende herfst beschikbaar zal zijn.

Beste allemaal,

Op woensdag 28 februari om 20.00 uur organiseert Digi-Visie weer een skypebijeenkomst over het gebruik van de Mac met VoiceOver en Zoom. Je bent van harte welkom om digitaal aan te schuiven bij deze 27e MacTalk.

Digi-Visie MacTalk

Het gebruik van de Mac is steeds meer in opkomst onder mensen met een visuele beperking. Apple heeft, net als bij de iPhone en iPad, de Mac voorzien van de toegankelijkheidsopties VoiceOver en Zoom. Op de Mac helpt VoiceOver je door te zeggen wat er op je scherm te zien is en vertelt je wat je moet doen, zoals het selecteren van een menu-optie of het activeren van een knop via je toetsenbord of trackpad. Langzaam aan stappen steeds meer mensen uit de doelgroep over van een Windows pc naar een Mac.

 

Beste allemaal,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalkbijeenkomst. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, Braille en Zoom bij uitstek, de ultieme gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegen komt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac-computer.

Zo is er deze avond alle ruimte voor vragen tips en tricks van zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, en kijken we naar enkele interessante wijzigingen die Apple heeft doorgevoerd in het vorige maand vrijgegeven macOS 10.13.4 High Sierra..

Beste allemaal,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) alweer de laatste MacTalkbijeenkomst in 2017. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, Braille en Zoom bij uitstek, de ultieme gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegen komt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac-computer.

Zo is er deze avond alle ruimte voor vragen tips en tricks van zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, blikken we terug op zaken die het in dit jaar verbetert/verandert zijn op het gebied van de toegankelijkheid, en nemen we alvast een voorproefje op 2018.

Aanvullende gegevens