bekijk de actuele uitnodigingen, oproepjes en meer...

Beste allemaal,

 

Komende woensdagavond nodigen we alle Mac gebruikers die aangewezen zijn op de toegankelijkheidsvoorzieningen zoals VoiceOver, braille en Zoom weer van harte uit om deel te nemen aan onze tweeëndertigste MacTalk. De intervisiebijeenkomst waarin iedereen de gelegenheid krijgt om op een laagdrempelige manier zijn of haar kennis te vergaren als het gaat om het non-visueel werken met de Maccomputer. Zo bespreken we deze keer o.a. de voor en nadelen van het maken van reservekopieën met iTunes van een iOS device zoals een iPhone of iPad,  bespreken we de geruchten die nu al volop gaande zijn over het pas in september gelanceerd wordende macOS 10.15 en wat dat voor gevolgen zou kunnen hebben voor de toegankelijkheid.

Ook is er weer alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van handige tips en sluiten we weer af met een handige gebruikerstip.

Hallo allemaal,

 

Op woensdag 24 oktober organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalk. De intervisiebijeenkomst, voor Mac-gebruikers van de VoiceOver functie, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden. Zo gaan we uitgebreid in op het eerder deze maand vrijgegeven macOS 10.14 Mojave, vragen we ons af of het nieuwe CleanMyMac 4 wel een goede aankoop is als het gaat om de toegankelijkheid, hebben we weer een leuke gebruikerstip en is er tot slot alle ruimte voor vragen en antwoorden voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker.

Spreekt het bovenstaande je wel aan… doen dan mee.

 

Beste allemaal,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalkbijeenkomst. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, Braille en Zoom bij uitstek, de ultieme gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegen komt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac-computer.

Zo is er deze avond alle ruimte voor vragen tips en tricks van zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, en kijken we naar enkele interessante wijzigingen die Apple heeft doorgevoerd in het vorige maand vrijgegeven macOS 10.13.4 High Sierra..

 Hallo MacTalkers,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) alweer haar 29e en tevens laatste intervisiebijeenkomst voor Mac-gebruikers van dit seizoen. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegenkomt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac.

Zo is er vanzelfsprekend weer ruimte voor vragen tips en tricks van/voor zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, hebben in de categorie gebruikerstips een zeer effectieve instelling om spammers net iets te slim af te zijn en kijken we alvast vooruit naar macOS 10.14 Mojave dat komende herfst beschikbaar zal zijn.

Beste allemaal,

Op woensdag 28 februari om 20.00 uur organiseert Digi-Visie weer een skypebijeenkomst over het gebruik van de Mac met VoiceOver en Zoom. Je bent van harte welkom om digitaal aan te schuiven bij deze 27e MacTalk.

Digi-Visie MacTalk

Het gebruik van de Mac is steeds meer in opkomst onder mensen met een visuele beperking. Apple heeft, net als bij de iPhone en iPad, de Mac voorzien van de toegankelijkheidsopties VoiceOver en Zoom. Op de Mac helpt VoiceOver je door te zeggen wat er op je scherm te zien is en vertelt je wat je moet doen, zoals het selecteren van een menu-optie of het activeren van een knop via je toetsenbord of trackpad. Langzaam aan stappen steeds meer mensen uit de doelgroep over van een Windows pc naar een Mac.

Aanvullende gegevens