bekijk de actuele uitnodigingen, oproepjes en meer...

Hallo allemaal,

 

Aanstaande woensdag 9 december organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalk. Dit is de interactieve bijeenkomst, voor iedereen die gebruik maakt van VoiceOver en braille ofwel non-visueel werkt met de Mac en graag zijn of haar kennis zou willen verbreden op dit gebied.

Deze MacTalk zal vrijwel geheel in het teken staan van macOS 11.0.1 Big Sur,

Hallo allemaal,

 

Op woensdag 6 november organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalk. Dit is de interactieve bijeenkomst, voor iedereen die gebruik maakt van VoiceOver en braille ofwel non-visueel werkt met de Mac en graag zijn of haar kennis zou willen verbreden op dit gebied.

Zaken die in ieder geval op het programma staan zijn:

  • macOS 10.15.1 Catalina, upgraden of nog even wachten
  • Het verdwijnen van iTunes en nu?
  • Podcast en muziek beluisteren en hoe te synchroniseren met bijv. een iPhone of iPad
  • Het maken van een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod Touch in macOS Catalina.

Hallo allemaal,

 

Op woensdag 24 oktober organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) weer een MacTalk. De intervisiebijeenkomst, voor Mac-gebruikers van de VoiceOver functie, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden. Zo gaan we uitgebreid in op het eerder deze maand vrijgegeven macOS 10.14 Mojave, vragen we ons af of het nieuwe CleanMyMac 4 wel een goede aankoop is als het gaat om de toegankelijkheid, hebben we weer een leuke gebruikerstip en is er tot slot alle ruimte voor vragen en antwoorden voor zowel de beginnende als de gevorderde gebruiker.

Spreekt het bovenstaande je wel aan… doen dan mee.

Beste allemaal,

 

Komende woensdagavond nodigen we alle Mac gebruikers die aangewezen zijn op de toegankelijkheidsvoorzieningen zoals VoiceOver, braille en Zoom weer van harte uit om deel te nemen aan onze tweeëndertigste MacTalk. De intervisiebijeenkomst waarin iedereen de gelegenheid krijgt om op een laagdrempelige manier zijn of haar kennis te vergaren als het gaat om het non-visueel werken met de Maccomputer. Zo bespreken we deze keer o.a. de voor en nadelen van het maken van reservekopieën met iTunes van een iOS device zoals een iPhone of iPad,  bespreken we de geruchten die nu al volop gaande zijn over het pas in september gelanceerd wordende macOS 10.15 en wat dat voor gevolgen zou kunnen hebben voor de toegankelijkheid.

Ook is er weer alle ruimte voor het stellen van vragen en het delen van handige tips en sluiten we weer af met een handige gebruikerstip.

 Hallo MacTalkers,

 

Aanstaande woensdag organiseert Digi-Visie (de internetcommunity voor mensen met een informatiebeperking) alweer haar 29e en tevens laatste intervisiebijeenkomst voor Mac-gebruikers van dit seizoen. De MacTalk, is voor gebruikers van VoiceOver, braille en Zoom bij uitstek de gelegenheid om op een laagdrempelige manier je kennis te verbreden als het gaat om zaken die men zoal tegenkomt bij het werken met deze toegankelijkheidsfuncties op de Mac.

Zo is er vanzelfsprekend weer ruimte voor vragen tips en tricks van/voor zowel de beginnende als de gevorderde deelnemer, hebben in de categorie gebruikerstips een zeer effectieve instelling om spammers net iets te slim af te zijn en kijken we alvast vooruit naar macOS 10.14 Mojave dat komende herfst beschikbaar zal zijn.

Aanvullende gegevens