Beste allemaal,

Op woensdag 28 februari om 20.00 uur organiseert Digi-Visie weer een skypebijeenkomst over het gebruik van de Mac met VoiceOver en Zoom. Je bent van harte welkom om digitaal aan te schuiven bij deze 27e MacTalk.

Digi-Visie MacTalk

Het gebruik van de Mac is steeds meer in opkomst onder mensen met een visuele beperking. Apple heeft, net als bij de iPhone en iPad, de Mac voorzien van de toegankelijkheidsopties VoiceOver en Zoom. Op de Mac helpt VoiceOver je door te zeggen wat er op je scherm te zien is en vertelt je wat je moet doen, zoals het selecteren van een menu-optie of het activeren van een knop via je toetsenbord of trackpad. Langzaam aan stappen steeds meer mensen uit de doelgroep over van een Windows pc naar een Mac.

Hoe werkt de MacTalk?

Digi-Visie houdt regelmatig een intervisie bijeenkomst via Skype over het gebruik van VoiceOver en Zoom op de Mac. Beginners, gevorderden en experts helpen elkaar door het beantwoorden van vragen en het geven van tips.

Op een woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur komen we digitaal samen via Skype. De besproken vragen en tips kun je achteraf terugvinden op onze site www.digi-visie.eu/mactalk.

Mee doen?

MacTalk 27 is op woensdag 28 februari van 20.00 uur tot 21.30 uur. Mee doen? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voeg Digi-Visie toe aan je Skypecontacten. Iedereen is welkom. Dus ben je beginner, gevorderde of expert op de Mac? Doe dan met ons mee!

 

Digi-Visie

Digi-Visie richt zich op het delen van nieuwtjes, tips en trucs op het gebied van computers, hulpmiddelen en techniek en is gericht op mensen met een informatiebeperking. Dit doen wij op diverse manieren, waaronder audiopresentaties en artikelen die wij posten op Facebook, Twitter, ons forum en op onze website.

Digi-Visie zorgt tevens voor intervisie: Mensen uit de doelgroep helpen elkaar via het forum of de Talk door het beantwoorden van vragen en het geven van tips.

 

Verslag MacTalk 26

We maken van elke bijeenkomst een verslag dat wij plaatsen op onze site. In het verslag lees je o.a. het volgende:

  • Ervaringen met macOS High Sierra 10.13.2.
  • Hoe werkt Siri op de Mac?
  • Hoe maximaliseer je je scherm op de Mac?
  • Een tip over het aanmaken van een sneltoets voor het aan/uit zetten van de spraak in VoiceOver.
  • Een tip voor de slechtziende Mac-gebruikers over hoe je de kleuren op je scherm kunt aanpassen aan jouw behoeftes.
  • Hoe voeg je radiostations toe in iTunes op de Mac?
  • Hoe zet je het trackpas aan/uit?
  • Hoe kun je op de brailleleesregel zien dat een tekst vet/cursief/onderstreept is?

Lees het verslag van onze 26e MacTalk.

 

Contactgegevens

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook: Digi Visie https://www.facebook.com/#!/digi.visie.7?fref=ts

Twitter: @Digi_Visie

Skype: Digi-Visie

Zello-kanaal: Digi-Visie

Yahoo-forum: Om je in te schrijven stuur je een lege mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Website: www.digi-visie.eu/mactalkk

 

Aanvullende gegevens