Onlangs hebben we een audio-review gepost van de Google Chromecast, een HDMI-stick die eruit ziet als een kleine sjoelsteen waarmee je je TV kan omtoveren tot smart TV of speakers en daarmee ook draadloos zowel beeld en natuurlijk ook Audio draadloos kan versturen.

 

Concurrenten:

Nu zijn Google en Apple elkaars geduchte concurrent. Waar Apple z’n Apple-TV aan de man brengt en de techniek van Airplay gebruikt om content te streamen, heeft Google via Chromecast zijn eigen gadget ontworpen die, met name in combinatie met android apparaten uitstekend samenwerkt.

 

In de vorige demo heb je al kunnen horen dat de Chromecast ook met iOS apparaten door middel van de GoogleCast app  prima te bedienen valt.

 

Ook was het al mogelijk om websites te streamen via google’s eigen browser, google Chrome met de googleCast plugin. 

Om rechtstreeks content van je Mac of PC te streamen was voor Google tot dusver nog een brug te ver.

Nu zijn er echter ontwikkelaars geweest die gedacht moeten hebben:  “als Mohamed niet naar de berg komt, dan komt de berg maar naar Mohamed.” 

Door middel van SoundCast in combinatie met SoundFlower, een virtuele geluidskaart hebben zij  het mogelijk gemaakt om alle locale media op je Mac rechtstreeks draadloos door te sturen naar je chromecast en chromecast audio.

 

Het resultaat kun je horen in onderstaande demo. 

Hoe werkt het?

Om Soundcast te kunnen gebruiken moet je eerst een virtuele geluidskaart, bijvoorbeeld  Soundflower 

installeren.

Pak het bestand uit en installeer hem volgens de instructies.

Vervolgens kun je de newest version van SoundCast downloaden, uitpakken en in je programma’s map zetten.

als je vervolgens vanuit deze map Soundcast opent kun je het programma vanuit het statusmenu (VoiceOver M M,) benaderen. Je gebruikt de toetscombinatie voiceover+shift +spatie om de opties in het soundCast menu te kunnen benaderen.

SoundCast maakt wanneer je het programma opstart meteen verbinding met je wifi netwerk en je virtuele geluidskaart en zal de verbonden Chromecasts meteen herkennen.

Nadat je een chromecast hebt geselecteerd wordt het audiosignaal van je mac rechtstreeks doorgestuurd naar de chromecast. Alleen de spraak van VoiceOver zal afzonderlijk worden weergegeven via je interne speakers van de mac of je verbonden headset.

Je kunt de bestanden van soundflower en Soundcast hier vinden.

 

https://github.com/andresgottlieb/soundcast

 

 

Deel één ook beluisteren? Check www.digi-visie.eu/audiopresentaties/76-ben-jij-al-klaar-om-te-casten-chromecast

 

Aanvullende gegevens