Overzichtsinstellingen van het VoiceOver-programma.

Apple heeft, net als bij de iPhone en iPad, de Mac voorzien van de toegankelijkheidsopties VoiceOver en Zoom. Op de Mac helpt VoiceOver je door te zeggen wat er op je scherm te zien is en vertelt je wat je moet doen, zoals het selecteren van een menu-optie of het activeren van een knop via je toetsenbord of TrackPad.

Digi-Visie houdt een paar keer per jaar een intervisie bijeenkomst via Skype over het werken met VoiceOver op de Mac. Beginners, gevorderden en experts helpen elkaar door het beantwoorden van vragen en het geven van tips.

 

Wil je mee doen?

De eerstvolgende MacTalk-bijeenkomst is in het voorjaar van 2021. De exacte datum is nog niet bekent. Houdt daarvoor deze webpagina of onze socials in de gaten.

Deelnemen kan door een mail met je gegevens te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Digi-Visie alvast toe te voegen aan jouw Skypecontacten. Iedereen is welkom. Dus ben je beginner, gevorderde of expert op de Mac? Doe dan mee!

 De eerstkomende MacTalk zal zijn in oktober. De exacte datum is nog niet bekent.

 

We hadden een flinke digitale opkomst bij onze 36e MacTalk. Er is veel besproken. Hieronder alle tips, trucs en antwoorden uit de bijeenkomst en van de fora.

Bij onze intervisiebijeenkomst over de Mac waren deze keer veel oude bekende, maar ook een aantal nieuwe deelnemers aanwezig. Hieronder lees je alle besproken vragen en tips uit de bijeenkomst en de fora.

 

Onze online digi-Visie bijeenkomsten kunnen gelukkig, ondanks alle Corona-maatregelen, gewoon door gaan. Op 1 april 2020 hadden we weer een bijeenkomst via Skype. Hieronder is te lezen welke vragen, tips en problemen we hebben besproken tijdens deze sessie en op het forum.

 

Op 6 november 2019 hadden we een MacTalk. Hieronder alle nieuwtjes en tips uit deze bijeenkomst en alle Mac gerelateerde informatie uit de fora.

We zijn het nieuwejaar goed begonnen met een MacTalk. Hieronder lees je wat je hebt gemist in deze intervisie bijeenkomst en op de fora.

Aanvullende gegevens