Overzichtsinstellingen van het VoiceOver-programma.

 

Het gebruik van de Mac is steeds meer in opkomst onder mensen met een visuele beperking. Apple heeft, net als bij de iPhone en iPad, de Mac voorzien van de toegankelijkheidsopties VoiceOver en Zoom. Op de Mac helpt VoiceOver je door te zeggen wat er op je scherm te zien is en vertelt je wat je moet doen, zoals het selecteren van een menu-optie of het activeren van een knop via je toetsenbord of TrackPad. Langzaamaan stappen steeds meer mensen uit de doelgroep over van een Windows pc naar een Mac.

Daarom houdt Digi-Visie elke maand een intervisie bijeenkomst via Skype over het gebruik van VoiceOver op de Mac. Beginners, gevorderden en experts helpen elkaar door het beantwoorden van vragen en het geven van tips.

 

Wil je mee doen?

Als je mee wilt doen, stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je gegevens om je aan te melden en voeg Digi-Visie alvast toe aan je Skypecontacten. Iedereen is welkom. Dus ben je beginner, gevorderde of expert op de Mac? Doe dan mee!

De eerstvolgende MacTalkbijeenkomst zal worden gehouden in oktober 2020. De exacte datum hiervan is nog niet bekent. Houdt daarom onze website en de sociale media in de gaten..

 

Onze online digi-Visie bijeenkomsten kunnen gelukkig, ondanks alle Corona-maatregelen, gewoon door gaan. Op 1 april 2020 hadden we weer een bijeenkomst via Skype. Hieronder is te lezen welke vragen, tips en problemen we hebben besproken tijdens deze sessie en op het forum.

 

Op 6 november 2019 hadden we een MacTalk. Hieronder alle nieuwtjes en tips uit deze bijeenkomst en alle Mac gerelateerde informatie uit de fora.

We zijn het nieuwejaar goed begonnen met een MacTalk. Hieronder lees je wat je hebt gemist in deze intervisie bijeenkomst en op de fora.

VoiceOver hulpprogrammaWe hebben alweer onze 30e MacTalk gehouden. Ook deze keer waren er een paar nieuwelingen bij. Hieronder alles wat er tijdens de bijeenkomst en op de fora is besproken.

We hebben weer een interessante digitale bijeenkomst gehad. Hieronder alle tips, trucs en handigheidjes uit deze bijeenkomst en van de fora.

 

Aanvullende gegevens