Op 6 december was onze twintigste MacTalk We waren met een klein team, maar we hebben elkaar goed kunnen helpen. Hieronder lees je alle tips uit deze MacTalk en van de fora.

TIP: App Malwarebytes Anti-Malware

Dit simpele, maar best goed toegankelijke programmaatje, checkt de Mac Op vervelende malware. 

http://www.adwaremedic.com/index.php

 

Hoe zet je de Trackpad aan/uit?

  • Aan = VO toetsen + naar rechts draaien met de rotor;
  • Uit = VO toetsen + naar links draaien met de rotor.

 

TIP > Spaar de batterij van je MacBook

Als je de schermhelderheid uit zet, gebruikt je MacBook minder stroom. Dit kan met F1 (let op: e.v.t. in combinatie met FN). Je verhoogt de schermhelderheid weer met F2.

 

Probleem > Groepsgesprekken op Skype

Al enige tijd lukt het ons niet meer om inkomende gesprekken aan een lopende conversatie toe te voegen in Skype. Wanneer er een oproep binnen komt tijdens een gesprek dat al gaande is, zijn alleen de knoppen ‘Accepteer en zet huidig gesprek in de wacht’, ‘Weiger’ en ‘Accepteer met video en zet huidig gesprek in de wacht’ te zien. Voorheen had je ook nog een knop met ‘Voeg gesprekken samen’, maar deze is helaas niet meer te zien.

Weet jij een oplossing voor dit probleem? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of post een bericht op ons forum.

 

Hoe kun je een bestand knippen en plakken?

Ga op het bestand staan en druk op CMD+C. Ga naar de map waar je het bestand heen wilt verplaatsen. Druk nu op CMD+Option+V.

 

Hoe kun je snel bestanden en mails van de Mac verwijderen?

Dit doe je met CMD+Backspace. 

 

Hoe maak je een nieuwe map aan in Finder?

Dit doe je met CMD+Shift+N.

 

Volgende MacTalk

 

MacTalk 21 is op woensdag 4 januari 2017 en MacTalk 22 is op woensdag 22 februari. Beide om 20.00 uur. Als je mee wilt doen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voeg Digi-Visie alvast toe aan je skypecontacten. Iedereen is welkom. Dus ben je beginner, gevorderde of expert op de Mac? Doe dan met ons mee!

 

Aanvullende gegevens