We zijn het nieuwejaar goed begonnen met een MacTalk. Hieronder lees je wat je hebt gemist in deze intervisie bijeenkomst en op de fora.

Ervaringen MacOS mojave

Mojave heeft al een aantal updates gehad.

  • Je hebt u ook een memorecorder net als op de iPhone. Je kunt de opnamen nu ook in de cloud zetten. Zo kun je ze met diverse apparaten gebruiken.
  • Airdrop werkt ook goed.
  • Uitspraak door VoiceOver klopt niet altijd.

 

Welke browsers gebruiken jullie i.v.m. privacy?

Safari en Google Chrome zijn toegankelijk.

 

Hoe kun je instellen welke internetbrowser je gebruikt?

Druk op VO+M en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’. Kies voor ‘Algemeen’ en bij ‘Standaard webbrowser’ kun je kiezen welke browser je voortaan wilt gebruiken.

 

Hoe kun je de taal wijzigen waarin VoiceOver spreekt?

Druk op CMD+Option+Shift+CTRL. Ga dan met pijl links of rechts naar ‘stem’. Je kunt daar kiezen welke stem je wilt horen. Je kunt ook kiezen voor ‘Automatisch’. De stem zal dan de juiste taal kiezen. Het is wel afhankelijk van de bouwers van een site of dit goed werkt.

 

Ervaringen gezocht met Office op Mac

We hebben gehoord dat Office 2016 toegankelijk moet zijn. Maar niemand van de groep heeft het zelf geprobeerd. Weet jij dit? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 

Hoe kun je telefoongesprekken opnemen met de Mac?

Wij weten dit helaas niet. Weet jij dit? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

TIP > PDF’s lezen op de Mac

Via robobraille kun je bestanden laten omzetten naar een door jou gewenst formaat. Stuur een mail met het betreffende bestand als bijlage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet in de onderwerpregel het bestandsformaat van hoe je het bestand wilt terug hebben. Je moet de bestanden per stuk opsturen.

 

Volgende MacTalk

MacTalk 32 is op woensdag 24 april 2019 om 20.00 uur. Als je mee wilt doen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voeg Digi-Visie alvast toe aan je skypecontacten. Iedereen is welkom. Dus ben je beginner, gevorderde of expert op de Mac? Doe dan met ons mee!

Aanvullende gegevens