Dropbox stopt volgend jaar met de ondersteuning van de openbare map. Dat heeft de webopslagdienst bekendgemaakt. Voor gratis gebruikers zijn de mappen vanaf 15 maart niet meer te gebruiken, voor betalende gebruikers gaan ze in september eruit.

Dropbox vermeldt het stoppen op de site en heeft gebruikers bovendien een mail gestuurd. Daarin staat dat gebruikers op andere manieren bestanden kunnen delen met anderen. "De openbare map was de eerste methode die we gebruikten voor het delen van items. Sindsdien hebben we nog betere manieren ontwikkeld om veilig te delen en samen te werken met teamleden."

De bestanden blijven in de opslag van gebruikers staan, maar staan vanaf dan standaard op privé. "Wil je graag bestanden blijven delen in je openbare map, dan kun je nieuwe gedeelde links maken. Vergeet in dat geval niet de nieuwe url's naar je collega's te sturen."

De openbare mappen zijn onder meer in gebruik voor het verspreiden van onder meer afbeeldingen en teksten. Volgens de webopslagdienst waren openbare mappen niet aanwezig in nieuwe accounts sinds oktober 2012. De map Public staat bij elk Dropbox-account van voor die tijd standaard in de lijst met mappen.

 

 

Bron: Tweakers.net

Aanvullende gegevens