Controller

Microsoft heeft een patent aangevraagd voor een Braille-accessoire, dat slechtziende en blinde gebruikers moet ondersteunen tijdens het spelen van games. De accessoire wordt geplaatst op de achterkant van een Xbox-controller en kan haptische feedback geven.

 

Na het succes van de Xbox Adaptive Controller, een toegankelijke controller voor mensen met een lichamelijke beperking, heeft Microsoft nu een nieuw patent aangevraagd dat de toegankelijkheid van de normale Xbox-controller moet verbeteren. Een Braille-accessoire moet het makkelijker maken voor slechtziende of blinde gebruikers om informatie uit en naar een game te kunnen ontvangen en versturen.

 

In het patent vertelt Microsoft dat de game-industrie de afgelopen jaren vooruitgang heeft geboekt in het verbeteren van de toegankelijkheid van spellen. Toch blijft er volgens het bedrijf veel vraag naar betere controllers en accessoires, die specifieke lichamelijke beperkingen kunnen ondersteunen tijdens het spelen. Zo hebben ook gebruikers die slechtziend of blind zijn, een heel gespecialiseerde manier om games te spelen.

 

Het patent van Microsoft laat zien hoe een nieuwe accessoire, bestaande uit een Braille-scherm en zes pedalen, kan worden geplaatst op de achterkant van een Xbox-controller. De pedalen maken het mogelijk om tekst te schrijven door middel van Braille-tekens en zijn op zo'n manier geplaatst, dat deze makkelijk gebruikt kunnen worden tijdens het spelen. Ook kunnen de pedalen haptische feedback geven. Het scherm bevat bewegende, voelbare puntjes en kan Braille-tekens vormen, om zo bepaalde gegevens uit een spel te weergeven.

Net zoals bij andere aangevraagde patenten, is het niet bekend of Microsoft het patent daadwerkelijk gaat uitwerken tot een echt product. Wel toont het bedrijf toegewijd te zijn aan het verbeteren van de toegankelijkheid van haar producten.

 

Bron: Gamer.nl

Aanvullende gegevens