Wolfram Research, het bedrijf achter de slimme zoekmachine Wolfram Alpha, heeft een website uitgebracht die herkent wat op een foto staat.

 

Dat maakt Wolfram woensdag bekend . Het bedrijf is bekend door zijn wetenschappelijke zoekmachine, die antwoord geeft op vragen die de gebruiker invoert. Daarnaast gebruikt Siri van Apple de kennisbank van Wolfram om antwoord op vragen te geven.

Het nieuwe Wolfram Language Image Identification Project werkt middels kunstmatige intelligentie die probeert te detecteren wat op een foto staat. Dit gaat van objecten, zoals een dier of stofzuiger, tot omgevingen als een jungle.

Gebruikers kunnen een foto in het zoekvenster slepen of een foto naar de dienst uploaden. Ook is het mogelijk om feedback op resultaten te geven, waardoor de nauwkeurigheid van de kunstmatige intelligentie wordt verbeterd.

 

Slim

Het Wolfram Language Image Identification Project moet op een gegeven moment accuraat vragen als 'wat staat er op deze foto' kunnen beantwoorden. 

 

De technologie wordt ook beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars, die de kunstmatige intelligentie van Wolfram in eigen producten kunnen integreren.

Aanvullende gegevens