Google heeft ondersteuning voor spraakcommando's in het Nederlands toegevoegd aan Google Now. Daardoor kunnen gebruikers contactpersonen bellen, sms-berichten sturen of een app starten met behulp van een spraakopdracht.

Android-gebruikers konden al spraakopdrachten naar Google in het Nederlands sturen, maar daarbij konden enkel kennisopdrachten worden gegeven: echte spraakcommando's werden nog niet ondersteund. Nu is dat veranderd, meldt AndroidWorld. Gebruikers kunnen daardoor onder meer een telefoongesprek met een contactpersoon starten of een sms-bericht sturen.

Ook is het nu mogelijk om Google Now te starten met de 'Oké Google'-opdracht, iets dat in andere talen al kon maar in het Nederlands niet mogelijk was. Ook het maken van een foto, het omrekenen van valuta of het vinden van bijvoorbeeld een supermarkt in de omgeving is nu mogelijk. Bovendien kunnen ook wifi en bluetooth vanuit Now worden in- en uitgeschakeld.

Om de functionaliteit te gebruiken, is het niet noodzakelijk om over de nieuwste Android-versie te beschikken. Wel moeten gebruikers de nieuwste versie van de Google Zoeken-app hebben geïnstalleerd.

Aanvullende gegevens