Graag willen wij u informeren over Microsoft Windows 10. Microsoft zal deze zomer (eind juli) Windows 10 introduceren. Gebruikers van Windows 7 en 8 krijgen de mogelijkheid om gratis te upgraden naar Windows 10.
 
Afgelopen maandag was in het nieuws dat Windows 7 en 8 gebruikers een melding op hun scherm kregen om zich alvast te registeren voor de gratis upgrade naar Windows 10. Er wordt aangegeven dat u uw Windows 10 versie alvast kunt reserveren.  Wij adviseren u hier niets mee te doen. Windows 10 blijft voorlopig een gratis upgrade, reserveren is niet nodi g. Bij de introductie van Windows 10 later dit jaar zult u nogmaals de upgrade aangeboden krijgen. Ga ook dan daar nog niet op in.
 
Als u gebruiker bent van vergrotings, spraak of braille (aanpassing) software, bijvoorbeeld ZoomText of Supernova, dan zal deze software nog niet met Windows 10 werken op het moment dat de upgrade naar Windows 10 beschikbaar is. Wij adviseren u daarom om de upgrade naar Windows 10 pas uit te voeren op het moment dat u zeker weet dat uw aanpassing software geschikt is voor Windows 10. Als veiligheid komt er op het moment van upgraden naar Windows een doorverwijzing naar een pagina op de website van Microsoft waarin staat dat er geconstateerd is dat u aanpassing software heeft en of u zeker weet dat u de upgrade wilt doen..
 
De termijn waarop de aanpassing software geschikt is voor Windows 10 is nog niet aan te geven. Zodra de aanpassing software met Windo ws 10 werkt krijgt u hiervan een bericht. Van Supernova is bekend dat een upgrade naar de versie die voor Windows 10 geschikt is (Supernova versie 15) een betaalde upgrade zal zijn. Van ZoomText is nog geen informatie over eventuele kosten. Over het algemeen vergoedt de zorgverzekeraar eens in de drie jaar een upgrade van de aanpassing software.

Aanvullende gegevens