Een straat oversteken kan in een drukke stad een hele kunst zijn. Laat staan als je blind bent en de straat met het bijbehorende verkeer niet eens kunt zien. Om dit gemakkelijker te maken is er SeeLight Blind. Dit is een app die blinde mensen begeleidt door de drukke straten.

 

SeeLight Blind vertelt de blinde of slechtziende persoon door middel van de spraakfunctie hoeveel tijd hij of zij heeft om over te steken. Daarnaast vertelt de app je hoe je de weg moet oversteken. Zo geeft hij je aanwijzingen wanneer je bijvoorbeeld iets meer naar links of rechts moet lopen.

Data

Nu vraag je je misschien af: hoe kan die app dat allemaal weten?Gemeentes kunnen zelf data toevoegen aan de app. Dit kan door middel van een tweede app met de naam SeeLight. Wanneer de gemeente dit niet zelf doet, dan kan iedereen die de SeeLight app downloadt ook zelf data toevoegen. Dus zie je bijvoorbeeld dat het stoplicht bij jou om de hoek er nog niet in staat, dan kun je die zelf toevoegen.

toevoegen

Stoplichten toevoegen

Een stoplicht toevoegen aan de app is simpel. Je drukt op de startknop in de app wanneer het stoplicht op groen gaat. Wanneer je het stoplicht weer op rood gaat, druk je op de stopknop. Vervolgens voegt de app een GPS tag toe, zodat hij zichtbaar wordt in de app. Door deze simpele handeling kun je het oversteken voor een slechtziende of blinde persoon een stuk makkelijker maken.

Samenwerking

Tijdens de ontwikkeling van de app is er nauw samengewerkt met de All Russia Association of the Blind (VOS). Hierdoor sluit de app goed aan op zijn doelgroep.

 

De makers van SeeLight hebben geld nodig om de app nog verder uit te breiden en beter te maken. Daarom zijn ze een Indiegogo campagne gestart. Wil jij de makers helpen? Klink dan hier.

 

Aanvullende gegevens