Volgens nieuwe geruchten gaan zowel de online- als de fysieke Apple Stores accessoires verkopen voor mensen met een handicap of beperking. De producten moeten in de eerste drie maanden van 2016 al in de schappen liggen.

Het Japanse Mac Otakara zegt dat deze toegankelijkheids-accessoires voor het einde van maart in de Apple Stores liggen. 

Braille Displays en gehoorapparaten?

Welke producten het precies zijn is nog niet duidelijk; ook is het nog de vraag in welke categorieën de accessoires vallen. Apple-producten ondersteunen al meerdere ‘Made For iPhone’-gehoorapparaten en een speciaal braille-display. De Apple Stores verkopen ook al langer accessoires voor de iPhone en Mac, waar deze producten gemakkelijk tussen passen.

Appelstaat erom bekend dat de producten die ze maken zijn aangepast voor mensen met een beperking. Op zowel de iPhone, Apple Watch als de nieuwe Apple TV vind je behoorlijk wat toegankelijkheidsinstellingen. Zo kan de Apple Watch voorlezen wat er op het scherm staat voor mensen met een visuele beperking en kunnen slechthorenden dankzij de Taptic Engine voelen als ze een berichtje binnen krijgen.

Braille-Display

Als Apple zoveel aandacht schenkt aan toegankelijkheid, is het niet zo vergezocht dat de bijbehorende accessoires binnenkort ook in de Apple Store te vinden zijn – al was het maar in de online Apple Store. Het is nog even afwachten of de geruchten kloppen, al krijgen we daar in de komende drie maanden ongetwijfeld meer duidelijkheid over.

Bron; iCulture

Aanvullende gegevens