Maak je gebruik van toegankelijkheidsopties op je Windows-computer, dan hoe je je niet te reppen om voor 29 juli in te gaan op het gratis aanbod van Microsoft. Het bedrijf bevestigt dat voor mensen met een beperking Windows 10 gratis zal blijven.

 

“We willen duidelijk maken dat de deadline *niet* geldt voor personen die gebruik maken van hulptechnologieën. We blijven vasthouden aan onze visie voor toegankelijkheid op Windows 10 en we blijven toegewijd tot het verzekeren dat gebruikers van hulptechnologieën de mogelijkheid behouden om gratis te upgraden naar Windows 10 zoals wij dat kunnen doen,” stelt Microsoft in zijn aankondiging van het nieuws. Of die verlenging levenslang geldt of uiteindelijk toch zal beperkt worden na een tijd is niet duidelijk, maar het bedrijf laat weten dat het later meer details zal vrijgeven.

Onder toegankelijkheidopties tot Windows worden onder andere schermlezers verstaan voor slechtzienden of spraaksoftware voor blinden. Hoe Microsoft zal controleren welke gebruikers na 29 juli wel nog in aanmerking komen voor een gratis upgrade, is nog een vraagteken. Zal het enkel kijken naar de software die het zelf ter beschikking stelt, of neemt het ook programma’s van derden in overweging? Windowsgebruikers die niet in die groep zitten, zullen na 29 juli zo’n €120- moeten neertellen om te kunnen overschakelen op het nieuwe OS.

 

 

Bron: ZDNet

Aanvullende gegevens