Toegankelijkheid staat bij Apple hoog in het vaandel. Dat bewijst een nieuwe functie van iOS 10 wederom. De tijdens WWDC 2016 aangekondigde iOS-versie kan de iPhone in een speciaal vergrootglas voor visueel gehandicapte gebruikers transformeren.

De loep-functie is gericht op het lezen van gedrukte tekst.

Naast inzoomen kunnen ook de kleuren omgekeerd worden en tinten gefilterd worden. Een losse leesloep met deze functies kost los honderden euro’s.

Activeren in menu Toegankelijkheid

De leesloep is te activeren via het menu Instellingen Algemeen Toegankelijkheid Vergrootglas. Drie keer op de home-knop drukken roept het vergrootglas vervolgens op.

 

Verschillende optimalisaties

Na het inschakelen kunnen diverse zaken aangepast worden, bijvoorbeeld het boomniveau, extra licht door middel van de flits en het aanpassen van de focus. Daarnaast kan worden gekozen voor een weergave met hoog contrast en filters in wit/blauw, geel/blauw, grijs, geel/zwart, rood/zwart of zonder filter tussen de verschillende tinten.

Voor gebruikers met goed zich is het niet meer dan een gimmick, maar voor visueel gehandicapte iPhone-gebruikers kan deze functie dagelijks het verschil maken.

 

 

Bron: One More Thing

 

Aanvullende gegevens