Google experimenteert momenteel met het verplaatsen van de adresbalk in Chrome voor Android van de bovenkant van de browser naar de onderkant. De nieuwe positie maakt het makkelijker voor gebruikers van grote telefoons om een nieuwe url of zoekopdracht in te voeren.

De nieuwe positie is duidelijk nog een experimentele functie.

Ten eerste zit hij alleen in de Canary-versie van Chrome voor ontwikkelaars en ten tweede laat de adresbalk aan de bovenkant simpelweg een witte ruimte achter, terwijl in de uiteindelijke versie vermoedelijk de internetpagina doorloopt tot aan de bovenkant van het scherm.

Chrome vereist dat gebruikers bij het invoeren van een nieuwe url of zoekopdracht de adresbalk aantikken, iets dat lastig kan zijn op grote telefoons. Het naar beneden plaatsen van de url-balk als optie kan daar een oplossing voor zijn.

De functie heeft de naam Chrome Home, al is het onbekend waarom het deze naam draagt. De functie is te vinden door als url in Chrome Dev of Chrome Canary "chrome://flags/#enable-chrome-home" in te vullen, de functie op ingeschakeld te zetten en vervolgens de browser opnieuw te starten.

 

Het is onbekend wanneer de optie om de adresbalk naar de onderkant te verplaatsen onderdeel wordt van de stabiele versie van Chrome. Google heeft de functie nog niet publiekelijk bekendgemaakt. Chrome zou daarmee niet de eerste mobiele browser zijn met de adresbalk aan de onderkant. Internet Explorer en later Edge in Windows Phone en Windows 10 Mobile hebben al jaren de adresbalk aan de onderkant.

 

 

Bron: Tweakers.net

Aanvullende gegevens