Beste allemaal,

Sinds enige dagen speel ik een erg leuke game op mijn pc. Het is Amerikaans. Dus je moet wel Engels kunnen. Het spel wordt gespeeld door zienden, maar is ook toegankelijk gemaakt voor blinden.

Je bent een zelfgekozen karakter. Je kunt kiezen uit diverse soorten. Ik heb gekozen voor magiër. Alles wat er te zien is, wordt in tekst weergegeven. Je geeft je commando’s met je toetsenbord. Je beweegt je voort in een zelfgekozen richting door een wereld. Je kunt vechten tegen monsters, met mensen praten, opdrachten (quests) krijgen en uitvoeren en je karakter trainen om nog beter te worden.

Wie in het bezit is van een MacBook en daarop regelmatig muziek beluistert met een aangesloten hoofdtelefoon herkent het vast wel: bij het actief beluisteren van je favoriete tracks kan het prettig zijn om met enige regelmaat de sterkte van het volume omhoog of naar beneden aan te passen. Vaak is de stap tussen de volumewisselingen net iets te groot. Maar… er is een manier om met een simpele handeling het geluidsniveau zeer nauwkeurig bij te stellen.

Met FlexBright is het mogelijk het scherm van je iPhone of iPad te dimmen of juist te laten oplichten aan de hand van een vooraf ingesteld tijdstip van de dag. Je device kan zich natuurlijk automatisch aanpassen aan donkere en lichte omgevingen,

Bij het uitkomen van OS X 10.11.4 El Capitan, is het nu mogelijk om je notities te beveiligen met een vooraf ingesteld wachtwoord, zodat deze voortaan alleen nog door jou te openen en te bewerken zijn. Hoe je dit doet, leggen we hieronder stap voor stap aan je uit.

 

Handige tip. Om je muiscursor te vergroten van de Mac, hoef je niets te downloaden. Het zit standaard in de instellingen.

Aanvullende gegevens